Op 1 April 2000 werd in het pittoreske plaatsje Den Hoorn ( op Texel ) de eerste Soete Suyckerbol geopend. In een voormalige, volledig gestaureerde, Melkwinkel  werd op 12m2 Snoep, Ijs , Poffertjes en Frisdrank verkocht. De prachtige glanzende massief houten deuren van de koeling, de Granieten toonbank, de schitterende Art Deco betegelde muren…Het werd direct een groot succes! De formule stond vast en zonder concessies werd vanaf het begin gekozen voor interieur en beleving in vooroorlogse stijl. De bedoeling was 3 middagen in de week open te gaan. Dat werd al gauw 7 dagen en zo werd op 3 Mei 2001 in de hoofdplaats van Texel, Den Burg de 2e vestiging geopend. Een stuk groter, wel dezelfde stijl maar met een uitbreiding van het assortiment van Losse Thee, Vers gemalen koffie en Streekproducten. De winkel werd al gauw een landelijk begrip en kon op vele aandacht rekenen van TV zenders en dag en weekbladen in binnen – en buitenland. De vestiging in Den Hoorn werd een jaar later overigens gesloten.

In 2012 werd vanwege privéomstandigheden  ( o.a verhuizing naar de vaste wal ) de zaak op Texel afgestoten. Gelukkig kwam in de loop van 2015 een verwaarloosd Rijksmonument in Alkmaar op ons pad. Uitstekende locatie -  zeer geschikte ruimte. 7 maanden noeste arbeid maakte van dit pand weer een prachtige Soete Suyckerbol!  Van binnen en buiten is alles teruggebracht in de oorspronkelijke stijl zoals het in 1867 werd gebouwd. En ook in kaasstad Alkmaar heeft het publiek ons al snel in het hart gesloten. Naast de al vele vaste klanten bezoeken vele toeristen van vele Nationaliteiten onze prachtige zaak. We zijn enorm trots!

We zijn overigens alweer stilletjes plannen aan het maken om ook weer op Texel een Soete Suyckerbol te openen. Wordt vervolgd…..

historie
historie